NSTT-Afdeling Leidingrenovatie presenteert normeringsagenda

Rioolrenovatie en normering: hoe past dat op elkaar? De NSTT-Afdeling Leidingrenovatie is bezig om deze vraag mede te beantwoorden: focus op hetgeen reeds is vastgelegd en vul aan wat er niet is. Op die manier spreekt iedereen dezelfde taal en ontstaat een beter product en worden misverstanden en teleurstellingen voorkomen.

 

De Afdeling gaat in beginsel uit van inspectie, beoordeling, ontwerp en uitvoering. Daar is reeds normering voor of volop in ontwikkeling. Daarmee ontstaat al een duidelijk inzicht in de do's en don'ts bij rioolrenovatie. Een stap verder is het maken van gezamenlijke afspraken hoe dit wordt geïmplementeerd. Daarbij zijn bestekken een belangrijke voorwaarde. De kwaliteit hiervan kan een grote stap voorwaarts maken met een duidelijke normering over ontwerp en uitvoering. Ook is de implementatie van deze kennis en inzichten een cruciaal onderdeel van succesvol rioolrenoveren.

Om dit alles mogelijk te maken, werkt de NSTT-Afdeling Leidingrenovatie samen met o.a. Stichting RioNed, St. Wateropleidingen en NEN.

 

(zie ook presentatie NSTT-Afdeling Leidingrenovatie op NSTT No-Dig Event 2017)

Deel dit bericht
Naar boven