A. Hak Leidingbouw wint internationale ISTT-Award

De NSTT feliciteert haar lidbedrijf A.Hak Leidingbouw met het winnen van de jaarlijkse internationale ISTT No Dig Award. A. Hak Leidingbouw won deze prestigieuze prijs in de categorie Renoveringsprojecten. De Award werd uitgereikt tijdens het Internationale No-Dig Galaconferentie in Beijing op 11 oktober 2016. In een competitief speelveld met ruim veertig hoogwaardige inschrijvingen, bleek het kiezen van een winnaar geen eenvoudige taak.

Deze prestigieuze sectorprijs is toegekend aan A.Hak Leidingbouw voor een herstelproject voor de NAM, te weten het uitvoeren van een pipe-in-pipe project over 45 km tracélengte.  De productielocatie van NAM in Schoonebeek is afhankelijk van een pijpleiding die productiewater vervoert. Deze was aan vervanging toe. Dit werd gedaan door een pipe-in-pipe-renovatie. Hierbij werd een door FlexSteel vervaardigde met staal gewapende HDPE pijpleiding ingebracht in de bestaande pijpleiding.

Hoewel pipe-in-pipe projecten niet per definitie revolutionair zijn, bleek dit project bijzonder uitdagend door een trajectlengte van 45 kilometer en een bestaande stalen pijpleiding met zeer complexe krommingen. A.Hak Leidingbouw ontwierp een passende oplossing en bouwde een uitvoerige testomgeving waarmee toepasbaarheid op voorhand werd bewezen.

De expertise van de A.Hak zusterbedrijven en haar Materieelafdeling bleek hiervoor onmisbaar. Samen selecteerden en modificeerden zij de vereiste apparatuur en materialen om dit project veilig en conform de specificaties en planning te voltooien.

Het herstelproject werd uitgevoerd door aQuaintance, bestaande uit A. Hak Leidingbouw, Tebodin en Engie. Het is de contractpartner van de NAM voor alle ontwerp, inkoop- en constructietaken voor onshore projecten.

 

Klik hier voor een projectpresentatie.

Deel dit bericht
Naar boven