NSTT start kennisproject “kwaliteit bij sleufloze aanleg”

Samen met Oasen, WS Rijnland en SIKB start NSTT het kennisproject “kwaliteit bij sleufloze aanleg”. Doel is om door middel van duidelijke handvaten de kwaliteit in de gehele keten te verhogen en te borgen, Hiermee zullen faalkosten reduceren en worden sleufloze technieken nog beter geaccepteerd.

Binnen het kennisproject worden in eerste instantie drie deelprojecten gestart. Op basis van succes en urgentie kunnen dit later meer worden.

Vooralsnog ligt de focus op drie producen: een gevalideerd protocol voor boogboringen (er is nu een nog niet gevalideerd concept-protocol), een richtlijn voor geotechnisch vooronderzoek bij sleufloze technieken en tot slot een kennisdocument voor bevoegde instanties.

Namens de samenwerkende partners zal SIKB het projectleiderschap voeren, waarbij Royal HaskoningDHV voor inhoudelijke kennis zal zorgen. Uiteraard zullen de diverse producten tijdens de “maakfase” regelmatig van commentaar moeten worden voorzien. NSTT-leden worden uitgenodigd om hier aan bij te dragen.

Het project wordt mede mogelijke gemaakt door subsidie in het kader van de Kennis- en Innovatieontwikkeling van het Convenant Bodem en Ondergron (KIBO-subsidie).

Deel dit bericht
Naar boven