NSTT No-Dig Event groot succes

Op 11 en 12 oktober 2017 vond de vijfde editie van het NSTT No-Dig Event plaats. Met recht het grootste No-dig evenement in de Benelux. Met meer dan 1000 bezoekers, 60 exposanten, 30 lezingen en 30 livedemonstraties en gestuurde boringen, was het een gevarieerd en interessant programma.

 

Op het Event gingen meer dan 1000 bezoekers in gesprek met de ruim 60 bedrijven en overheden die op de beurs hun nieuwste ontwikkelingen en innovaties presenteerden. Tegelijkertijd werden ook de uitdagingen voor de toekomst neergelegd: energietransitie, sleufloos verwijderen en het upgraden van de huidige ondergrondse infra.

In de 30 lezingen tijdens het event, werden door nieuwe inzichten gedeeld en inhoudelijke discussies gevoerd over de meest uiteenlopende thema’s op het gebied van aanleg en renovaties van kabels en leidingen. Kennisinstituten als Deltares, SIKB en NSTT, maar ook leidingbeheerders als PWN en ProRail presenteerden hier hun uitdagingen. Tegelijkertijd gaven onderzoeksbureaus en leveranciers aan met welke onderzoeken of innovaties zij bezig zijn en hoe zij daarbij versterking zoeken. Op deze manier vervulde het event optimaal haar rol als kennismakelaar.

 

Op het ruime buitenterrein vonden de diverse live demonstraties plaats en werd een spectaculaire boorwedstrijd gehouden: wie kon het snelst met een boor-rig een pyloon op 35 meter afstand 'uit de grond' boren?

De boorders van Holland Drilling waren de duidelijke winnaar. Zij doken met een tijd van 10 minuut 35 seconden 'spot on' ruim 4 minuten onder het oude record uit 2015.

De adviseurs/engineers van Royal HaskoningDHV verdienden een eervolle vermelding. Zij durfden het aan om hun grote ontwerp- en advieservaring over boringen, in de praktijk in te zetten. Hun tijd en locatie van uittredepunt waren daarbij bijzaak.

 

 

Ook in 2019 organiseert NSTT het tweejaarlijkse evenement weer. Voor meer informatie over: www.no-dig-event.nl.

Deel dit bericht
Naar boven