Congres No-dig, tenzij .... inschrijving geopend

De ondergrondse infrastructuur (kabels, leidingen, riolering) houdt onze wereld draaiende. Er wordt daarom voortdurend aan gewerkt. Uitbreiding, onderhoud, vervanging, verwijdering. Doorgaans met veel graafwerk en dus overlast in de drukke bovengrond, afgesloten straten en wegen en nodeloos lange projecten. Dat kan anders, dat kan sleufloos.

 

Gemeente Rotterdam heeft als eerste gemeente de ambitie uitgesproken om het aantal graafbewegingen binnen haar gemeente te reduceren, uiteindelijk tot nul. Deze ambitie moet nu in beleid en daad worden omgezet. Saillant is dat de sleufloze (no-dig) aanleg en renovatie al lang bewezen technieken zijn. Voor grootschalige toepassing van no-dig is dus iets anders nodig. Maar wat? Dat is de vraag.

 

Om een antwoord op die vraag te geven, hebben gemeente Rotterdam en NSTT de handen ineen geslagen.

Samen met u gaan zij tijdens het congres No-dig, tenzij ... gaan op zoek naar een antwoord. Kunnen we met de bestaande samenwerkingsverbanden wel volledig sleufloos? Zijn de contracten daarop toegesneden? En biedt het genoeg ruimte voor innovativiteit?

 

Laat u inspireren door praktijkervaringen vanuit gemeenten, adviesbureaus en aannemerij en kom op 8 november naar Rotterdam.

 

Deel dit bericht
Naar boven