Innovatie wint bij NSTT No-Dig prijzen

Op 27 oktober vond de 21ste uitreiking plaats van de jaarlijkse NSTT No-Dig Award en de NSTT Publieksprijs. Zowel publiek als vakjury kozen daarbij een winnaar uit vijf genomineerde projecten. Deze nominaties waren allen gericht op het innovatief en sleufloos - dus zonder graafwerk en zonder hinder voor de omgeving - aanleggen en onderhouden van ondergrondse kabels en leidingen.
Winnaar van de NSTT No-Dig Award werd VLCW, de combinatie van Van Leeuwen Sleufloze Technieken en C-Ventus. En het publiek en de vakjury waren het eens, Ook de NSTT Publieksprijs werd gewonnen door VLCW.

 

Van Leeuwen en C-Ventus winnaars NSTT No-Dig Award 2020
De NSTT No-Dig Award 2020 werd door de vakjury toegekend aan het project ‘Aanlanding van twee hoogspanningskabels voor TenneT in Borssele' van VLCW (combinatie van Van Leeuwen Sleufloze Technieken en C-Ventus)
VLCW combineerde een aantal innovaties om de aanlanding van hoogspanningskabels mogelijk te maken om zo windenergie ‘aan land’ te brengen. De instabiele omgeving met bijzondere weersinvloeden en weinig zicht, maakten dit project tot een uitdaging in de uitvoering. Bijzondere onderdelen van het project waren de forward direct-drill van de leiding, met het op afstand verlijmen van een speciaal ontwikkelde bell-mouth voor de invoer van de hoogspanningskabels onder water. Bij de uitvoering ervan werden bovendien risico’s voor zowel mens als omgeving vermeden. Projectdirecteur Arvid de Groot was in zijn nopjes met de Award: “Er zijn heel veel mensen die hier aan gewerkt hebben en deze prijs is dan ook voor ons allemaal”.

Waarom deze winnaar van de Award? Juryvoorzitter Wout Broere geeft antwoord: ‘De jury heeft dit jaar gekozen voor een project dat laat zien dat sleufloze technieken bij uitstek geschikt zijn om te werken in moeilijke omstandigheden, op plaatsen waar het zicht op de leiding niet gegarandeerd is. Het gebruiken van, en combineren van, verschillende innovatieve technieken laat toe efficiënt en betrouwbaar te werken in een kwetsbaar milieu. Dit alles is gepresenteerd in een helder, open en – volgens de jury – zelfs understated verhaal’.

 

 

Ook Publieksprijs voor Van Leeuwen en C-Ventus
Tijdens de geheel digitale studiemiddag van de vakvereniging NSTT brachten meer dan 100 deelnemers live hun stem uit voor de NSTT Publieksprijs. Blijkens de stemming was het publiek het eens met de jury. Want Van Leeuwen en C-Ventus wonnen ook de NSTT Publieksprijs. Een blije Arvid de Groot vertelde dat hij het een grote eer vond dat niet alleen de jury maar ook de vakgenoten het innovatieve karakter van het project herkenden. "Innovatie zit in ons bloed". En dat wordt met beide prijzen breed erkend.

 

 

Meer weten over de winnaar en de overige nominaties? Of de projectfilms zien? Ga dan naar de site van NSTT.

Deel dit bericht
Naar boven